Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Πνευματικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη του Χατζή Πατέρα ετοιμάζει το Κέντρο Μελέτης Ορθοδόξου Πολιτισμού στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που ελήφθη με σκοπό να αναδειχθεί ο πνευματικός ρόλος των σύγχρονων Γερόντων της Κρήτης ως εκκλησιαστικών μορφών που ανέδειξαν με την παρουσία τους την ορθόδοξη γεροντική παράδοση.

Η απόφαση ελήφθη πρόσφατα μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον ιερό ναό «Ρόδον το Αμάραντον» και το μνημόσυνο που ακολούθησε στην αίθουσα «Μεγαλόχαρη» στη μνήμη των διορατικών και προορατικών Γερόντων Εφραίμ (Χατζή Πατέρα),που καταγόταν από τις Λίμνες, και του ηγουμένου της Μονής του Προφήτη Ηλία στα Ρούστικα Ρεθύμνου Ευμενίου Λαμπάκη.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε ομιλία του κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη, Επίκουρου Καθηγητή της Α.Ε.Α.Κ. με θέμα: «Κρήτες Άγιοι στο Συναξαριστή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου».

ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Πηγή άρθρου : Eφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ 26/7 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου