Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ (8/7/2011)


Μέσα από την τέχνη βγαίνει η αλήθεια του καθενός» αυτά τα όμορφα λόγια είναι του Γιάννη Χαρούλη.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και συστάσεις για τον Γιάννη Χαρούλη, στον τόπο που γεννήθηκε και που σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες φωνές στη σύγχρονη μουσική σκηνή.
Για ακόμα μια φορά ο Γιάννης κέρδισε με την ζεστή και άμεση παρουσία του το κοινό που τον παρακολούθησε στην συναυλία που έδωσε την Παρασκευή το Βράδυ στον όμορφα διαμορφωμένο αύλειο χώρο στο μαγαζί « το Σχολειό» στις Λίμνες, που είχε διοργανώσει ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών.

Το «Σχολειό» ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήλθε από όλες τις γύρω περιοχές του Λασιθίου για να παρακολουθήσει τον Γιάννη Χαρούλη μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς που τον συνόδευσαν και παρουσίασαν τραγούδια από τη νέα δισκογραφική του δουλειά τα οποία έχουν την υπογραφή του Θανάση Παπακωνσταντίνου καθώς και τραγούδια που όπως λέει ο ίδιος χαράχτηκαν στη μνήμη και την καρδιά του από τα παιδικά του χρόνια έως σήμερα.

Το κοινό του Γιάννη Χαρούλη δεν έχει ηλικία! Η μουσική του δεν έχει σύνορα! Τα τραγούδια του συνδυάζουν μοναδικά τους ήχους της ροκ μουσικής με τους παραδοσιακούς ήχους πράγμα που δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι η παράδοση μέσα στην ψυχή του.

Ο ενθουσιασμός όσων παρακολούθησαν τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη ήταν εμφανής αλλά και ο ίδιος ήταν συγκινημένος αφού γνώριζε ότι ανάμεσά μας βρίσκονται προσφιλή πρόσωπα της οικογένειάς του και οι αγαπημένοι του φίλοι.
Ο Γιάννης Χαρούλης στις συναυλίες του δεν λέει πολλά όμως αυτή τη φορά επέμεινε πολύ στην ανθρώπινη αλληλεγγύη, στην ευαισθησία αλλά και στο φιλότιμο των κρητικών, στοιχεία τα οποία μέσα από τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε είναι καταλυτικά για την μετέπειτα πορεία μας!

Διάβασα αρκετές κριτικές για τον Γιάννη Χαρούλη αλλά τα λόγια που θα διαβάσετε παρακάτω είναι τα πιο αντιπροσωπευτικά:
«Η ώριμη και γεμάτη ένταση και πάθος φωνή του Γιάννη Χαρούλη του δίνει την ικανότητα να μεταμορφώνεται με τρόπο μαγικό και να γίνεται ένα με κάθε τραγούδι που ερμηνεύει, αποκαλύπτοντας έτσι τα νοήματα που κρύβονται πίσω από τις λέξεις των στίχων.

Έχοντας στο πλευρό του σύμμαχο και συνοδοιπόρο το χάρισμα με το οποίο τον προίκισε ο Θεός μας καλεί σε ένα ταξίδι σε χρόνους περασμένους και κόσμους γεμάτους συναισθήματα και συγκινήσεις.

Ο ήρεμος Γιάννης, ο απλός Γιάννης, το ανήσυχο πνεύμα που όμως αποπνέει γαλήνη και συνάμα σεβασμό. Ο αληθινός Γιάννης που με το καθάριο βλέμμα του μιλάει κατευθείαν στην ψυχή και ξυπνάει συναισθήματα. Κι όλα αυτά χωρίς να κάνει τίποτα περισσότερο από το να είναι απλά ο εαυτός του...

Εκεί κρύβεται το μεγαλείο, σε καθετί γήινο και απλό. Είθε να μας χαρίζεις πάντοτε, φίλε Γιάννη, μοναδικές στιγμές και να μας οδηγείς με τις μουσικές σου "...σ' άλλα ταξίδια μακρινά στου δειλινού τα μενεξιά...".»
Επίσης θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφέρουμε ότι η οργάνωση της συναυλίας σε όλα τα επίπεδα ήταν άψογη, ο χώρος μαγικός και ο κόσμος μετά τη συναυλία έδινε εγκάρδια συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Σύλλογο Λιμνών και στους κατοίκους που βοήθησαν.

Π.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου