Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ

Με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας Λιμνών μετά τον Μέγα Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Σάββατο 16/7 το βράδυ,  2 μεγάλοι Κρητικοί
καλλιτέχνες τραγουδήσανε δύο από τα παλαιότερα και ξακουστά κέντρα του χωριού μας. 

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΛΗΣ τραγούδησε στο κέντρο "ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ" και ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΪΔΑΚΗΣ στο κέντρο "ΚΑΛΥΒΑ".

Όπως ήταν αναμενόμενο αμφότερα τα μαγαζιά είχαν γεμίσει με κόσμο που αδημονούσε να δει και να ακούσει από κοντά τους αγαπημένους του μουσικούς. 

Η ρακή, οι μεζέδες, η καλή μουσική και οι χοροί δεν είχαν σταματημό μέχρι τα ξημερώματα.  

Στα κέντρα "ΣΧΟΛΕΙΟ", "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" και "ΚΑΤΩ ΚΑΦΕΝΕΙΑ" γινόταν το αδιαχώρητο από τον κόσμο που ήθελε να δειπνήσει και να διασκεδάσει καλά".
Ήταν μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή βραδιά και η γιορτινή ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη στο χωριό. 
Η ημέρα καθαριότητας που είχε προηγηθεί την προηγούμενη για να δεκτεί τους πιστούς της Αγίας Μαρίνας ανέδειξε περισσότερο την ομορφιά του χωριού μας. 

Όλοι οι νοικοκυραίοι καθάρισαν και άσπρισαν τις αυλές τους, τους κοινοτικούς δρόμους και φρόντισαν τα λουλούδια τους εντός και εκτός της οικίας τους. 

Στην κεντρική πλατεία του χωριού δίπλα στο πηγάδι τοποθετήθηκαν (από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λιμνών) γλάστρες με άνθη που ομόρφαιναν τον χώρο.

Το βράδυ του Σαββάτου, η αίθουσα-μουσείο των Απόδημων Λιμνιωτών άνοιξε τις πόρτες της για να δεχτεί τους επισκέπτες που θέλησαν να δουν την αναπαράσταση μιας παλαιάς Κρητικής οικίας καθώς και τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες αλλά και τα  παλιά έγγραφα που είναι υπάρχουν ως στοιχεία μόνιμης έκθεσης στους τοίχους της αίθουσας.

Οι ξένοι τουρίστες ενημερώνονταν από τα μέλη του Δ.Σ. για την ιστορία του χωριού. Τα κεράσματα με ρακί, ξηρούς καρπούς και γλυκίσματα έπαιρναν και έδιναν επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι το χωριό μας δεν είναι από τα πλέον καθαρότερα και παραδοσιακότερα της νήσου Κρήτης  «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» («European Destinations of Excellence» - EDEN V), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και από τα πλέον φιλόξενα.  

Όλα τα σπίτια είχαν ανοικτές τις πόρτες για τους επισκέπτες και αυτοσχέδια γλέντια στήνονταν στο λεπτό με την παρέα καλών συγγενών και φίλων στο κάθε σοκάκι. 
Πάντα τέτοια και καλή υγεία σε όλους. !!!

Η πινακίδα του κέντρου "ΚΑΛΥΒΑ"

Η αφίσα του προγράμματος του Ν. Ζωϊδάκη

video από το κέντρο "ΚΑΛΥΒΑ" με τον τραγουδιστή Ν. Ζωϊδάκη

 το ασφυκτικά γεμάτο κέντρο της "ΚΑΛΥΒΑΣ"

Το υπερπλήρες κέντρο "ΧΡΙΣΤΙΝΗΣ'.

 η αφίσα του προγράμματος του Ν. Κουνάλη

 η πινακίδα του κέντρου "ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΦΕΝΕΙΑ"

Τα τραπεζάκια των "ΚΑΤΩ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ" 
στον ήσυχο πεζόδρομο μπροστά από το κέντρο.

με την παρουσία του τίμησε τα "ΚΑΤΩ ΚΑΦΕΝΕΙΑ" 
και ο διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής
κ.κ. Νίκος Νίοπλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου