Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Με μια πανευρωπαϊκή διάκριση επιβεβαιώθηκε η  ομορφιά και η τουριστική ανάπλαση του παραδοσιακού χωριού ΛΙΜΝΕΣ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που αναδείχτηκε ο 3ος επιλαχών προορισμός του φετινού διαγωνισμού  στο Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας» («European Destinations of Excellence» - EDEN V), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  μετά από σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού/ Γενική Γραμματεία Τουρισμού, προς τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα  «European Destinations of Excellence» - EDEN V) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναδείχτηκε ως ο 3ος επιλαχών προορισμός με θέμα "Regeneration of physical sites – Ανάπλαση χώρων - περιοχών και τουρισμός" για την ανάπλαση του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού Λιμνών, σύμφωνα με την βαθμολογία που συγκέντρωσε η πρόταση που υποβλήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης βάσει των κριτηρίων επιλογής της υπ' αρ. «3042/24.2.2011 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος», για συμμετοχή στην πέμπτη φάση του προγράμματος EDEN.

Το Πρόγραμμα EDEN αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ξεκίνησε το 2007, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Η τελετή βράβευσης του ελληνικού προγράμματος EDEN,  πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί, όπου παρευρέθει η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιμνών κα Ρούλα Λεμπιδάκη και παρέλαβε εξ ονόματος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων των Λιμνών την τιμητική διάκριση.

Η διάκριση που απέσπασε το χωριό μας είναι πολύ σημαντική τόσο για την προώθηση του Δήμου Αγίου Νικολάου όσο και για το Δημοτικό Διαμέρισμα των Λιμνών καθώς αναμένεται τα πολιτιστικά και τουριστικά οφέλη να είναι αρκετά.

Φωτογραφίες από την βράβευση θα αναρτήσουμε σε μελλοντικό άρθρο μας.

Φωτογραφίες και video από όλες τις ελληνικές και ξένες βραυβευμένες περιοχές θα υπάρχουν και στο επίσημο site του προγράμματος ΕDEN της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από εύλογο χρόνο, στην διεύθυνση :


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου