Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΜΝΩΝ

1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ : ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ

Στις Λίμνες τα παιδιά υποδέχονται  τον Άη Βασίλη τις απογευματινές ώρες στην πλατεία, για να πάρουν το δώρο τους και να γευτούν τη Βασιλόπιτα.


ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ : ΚΙΝΗΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Εορτάζει η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής Λιμνών, που βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού πάνω από το χωριό σ΄ ένα σημείο με εκπληκτική θέα. Την παραμονή, μετά τον εσπερινό, ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος προσφέρει παραδοσιακά κεράσματα στους επισκέπτες.


17 ΙΟΥΛΙΟΥ : ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στις Λίμνες είναι ονομαστό. Μην το χάσετε. Διοργανώνεται από ιδιώτες στις ταβέρνες του χωριού τόσο κατά την παραμονή (16/7) όσο και ανήμερα (17/7) της γιορτής.


17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ

Στην κεντρική πλατεία του χωριού μια αλλιώτικη γιορτή. Εκεί κατά το βραδάκι ώρα οκτώ περίπου συναντώνται οι απόδημοι Λιμνιώτες σε μια συγκινητική γιορτή με παραδοσιακή μουσική με μεζέδες με συναίσθημα αλλά και πολύ κέφι.
Αν τύχει και βρεθείτε κοντά μην το χάσετε. Η εμπειρία θα είναι μοναδική.


23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ : ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ

Η ρακή ή τσικουδιά είναι το αγαπημένο ποτό των Κρητικών. Στη γιορτή της μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής της με τον παραδοσιακό αποστακτήρα, να πιείτε όση θέλετε δωρεάν με «οφτή» πατάτα και ελιές, και να διασκεδάσετε ως τις πρωινές ώρες με ζωντανή κρητική μουσική και χορό.
Διοργανωτής : Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών.Πηγή : Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Αγίου Νικολάου 2008.