Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ" ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ





Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

την Παρασκευή 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη ετήσια "ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΡΑΚΗΣ" που αποτελεί μια Αυγουστιάτικη εκδήλωση - θεσμό για την ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλου.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Λιμνών, των γυναικών του χωριού και φίλων εθελοντών και ήταν αφιερωμένη στο πνεύμα του εθελοντισμού,  στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας.

Τα καζανέματα έγιναν στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου των Λιμνών όπου είχαν στηθεί καζάνια για την ζύμωση της ρακής.
Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και το νέο «Λαογραφικό & Παραδοσιακό Μουσείο»  με στοιχεία Κρητικής Λαϊκής Τέχνης που περιλαμβάνει κρητικές φορεσιές,  εκδόσεις παλαιών  βιβλίων καθώς και μία σπάνια συλλογή  εγγράφων & ντοκουμέντων για τις ΛΙΜΝΕΣ.

Ο τόπος είχε γεμίσει με ντόπιους και ξένους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το χωριό μας από όλο τον νομό Λασιθίου με σκοπό να περάσουν μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά με  γλυκόποιοτη ρακή, φαγητό, τραγούδι και χορό.
Στα τραπέζια έρεε άφθονη φρεσκοζυμωμένη ρακή, συνοδεία νόστιμων μεζέδων που είχαν ετοιμάσει μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου και γυναίκες του χωριού σε έναν λαχταριστό μπουφέ.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι χορευτές από το συγκρότημα της Ακαδημίας Χορού Γιαννίκου -Ταμιωλάκη όπου χόρεψαν Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς.
Το γλέντι συνέχιστηκε με το συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη και κράτησε μέχρι το πρωί.

Η γιορτή της Ρακής στις Λίμνες ήταν φέτος ξεχωριστή γιατί κατά πρώτον πραγματοποιήθηκε, μετά από χρόνια, αποκλειστικά από τα μέλη του Συλλόγου και τους εθελοντές συγχωριανούς, δεύτερον για τη βράβευση των Λιμνών με έπαινο τον Ιούλιο από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη ως Γ' Επιλαχόντα Νικητή Προορισμό του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας (EDEN) 2011» με θέμα: «Τουρισμός και Ανάπλαση Χώρων – Περιοχών» για τα έργα ανάπλασης στον παραδοσιακό οικισμό Λιμνών του Δήμου Αγίου Νικολάου και τρίτον για την ένταξη του Χωριού στο Δίκτυο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης». 

Την εκδήλωση και το χωριό τίμησε με την παρουσία της η πολιτική ηγεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα : o Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Εμμ. Αικατερινάκης, κ. Νίκος Αφορδακός και κ. Μιχάλης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ κ. Εμμ. Πεπόνης, ο κ. Γιώργος Φθενάκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βραχασίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πανίκος Καρατσής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιάννης Λασηθιωτάκης, Μανόλης Λεμπιδάκης, Κωστής Χριστουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου απόδημων Λιμνιωτών κ. Μανόλης Ατσαλάκης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου