Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΙΜΟΥ ΚΛΕΙΔΟΝΑ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ / ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ


Αγαπητοί συγχωριανοί,
Την Παρασκευή 24-6-2011 και ώρα 19.00 στην κεντρική πλατεία του χωριού των Λιμνών ,πραγματοποιήθηκε η γιορτή του κλείδονα, έθιμο το οποίο αναβίωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος των Λιμνών ύστερα από πολλά χρόνια.
  
Για τον εορτασμό αυτού του εθίμου, η όψη της κεντρικής πλατείας άλλαξε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Λιμνών, όπου τοποθετήθηκε πηγάδι και διάφορα πήλινα πιθάρια με λουλούδια.

Για την ομοιόμορφη αισθητική του τόπου και την αναβάθμιση του χωριού μας, ο Μορφωτικός Σύλλογος επέκτεινε την πλακόστρωση των γύρωθεν δρόμων και τοποθέτησε λουλουδιασμένες γλάστρες σε όλους τους δρόμους του χωριού έξω από το κάθε σπίτι. Τέλος ανέλαβε την πρωτοβουλία και καθάρισε τον ποταμό του χωριού ο οποίος είχε τελευταία γίνει ένας μικρός Αμαζόνιος από την πυκνή βλάστηση και τα σκουπίδια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου