Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΑΛΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί,
σε λίγες ημέρες τα σχολεία σταματούν την λειτουργία τους για τις καλοκαιρινές διακοπές των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.
Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε κάποιες παλιές μαθητικές φωτογραφίες, περασμένων αθώων εποχών, με πρωταγωνιστές εσάς τους Λιμνιώτες στο σχολείο των Λιμνών. 
(Σε περίπτωση που γνωρίζετε κάποιο από τα μη οικονιζόμενα πρόσωπα ή έχουμε δώσει λάθος ονόματα σε κάποιους, παρακαλώ να μας ενημερώσετε).

1960-62 : Εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς με δάσκαλο τον Πεδιαδίτη, στο μέσον  ο παπάς με τα γυαλιά είναι ο παπά Βαγγέλης  άλλος παπάς είναι ο Εμμ. Καλιωράκης  και δίπλα του με τα γυαλιά είναι ο Αλέκος ο Βαρδαβάς και ο μικρός στην ποδιά του είναι ο Μανόλης Πεδιαδίτης. Πίσω και όρθια είναι η Ευαγγελία Κουνάλη, στην άκρη της φωτογραφίας στα δεξιά ο Ιωάννης Κουνάλης. Δίπλα του, οι νεαροί είναι οι : Κωστής Δεμέτζος του Νικήστρατου, Βαγγέλης Eυαγγελινάκης, ο αδελφός του Μιχάλης και ο Μανόλης του ταχυδρόμου.


1961 : Μάθημα Αποταμίευσης με κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. 
Όρθιοι είναι  ο δάσκαλος ο Πεδιαδίτης, ο παπάς Καλιώρης  και ο Αλέκος Βαρδαβάς. 
Στα θρανία από αριστερά στο πρώτο θρανίο ο Μανόλης Μυλωνάκης του Αθανάση με τον Γιάννη του Μανόλη του Βλάση. 
Στο πίσω θρανίο ο Μανόλης του Καφαντάρη.  Πίσω πρέπει να είναι ο Μιχάλης του ταχυδρόμου και στο τελευταίο θρανίο ο Μανόλης Μαστοράκης του Γιαμάκη του Γιώργη. 
Στην άλλη σειρά θρανίων ειναι ο Μανόλης του Αβράμη (Λυράκη) και η Δόξα του ταχυδρόμου πίσω είναι ο γιός του Λαζαροδημήτρη  με την Ελένη του κουρέα του Τσιχλαντώνη. 
Μια μικρή υποψία οτι στο τέταρτο θρανίο στη δεξιά σειρα είναι ο Μανόλης Πεδιαδίτης και πίσω του η κόρη της Κατίνας Ζουλινάκη.


αγνώστου ημερομηνίας : 
 Όρθιοι ξεκινώντας από αριστερά ο Μιχάλης Κουνάλης, ο Μανόλης Μαυροφόρος, ο Βαγγέλης Ευαγγελινάκης, ο Γιώργης  Βαρδαβάς (του Αλέκου), ο Δημήτρης Ζαχαράκης, ο Νίκος Μυλωνάκης,  ο Γιώργος Λεμπιδάκης,  ο Μανόλης Ευαγγελινάκης.
Καθιστοί από αριστερά : ο Μιχάλης Δεμετζός, ο Θεμιστοκλής Χαλκιαδάκης, ο Θεοχάρης Σφακιωτάκης (του Παπά Βαγγέλη)
Στην πόρτα διακρίνεται η Κατίνα Κουνενάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου