Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ - ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΙΜΝΩΝ

Αγαπητοί σύντεκνοι, 
σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 21 Μαϊου πραγματοποιήθηκε Εσπερινός στην Αγία Φωτεινή στο βουνό στην Μάχα μέσα στην σπηλιά. 

Το εκκλησάκι συγκέντρωσε αρκετό κόσμο με πρωταγωνιστές τους συγχωριανούς μας, αλλά και χωριανούς από τα γύρω χωριά και τον Άγιο Νικόλαο.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών για να ευχαριστήσει τους παρευρισκομένους προσέφερε μεζέδες (συκώτι-τυροπιτάκια-κεφτέδες-ελιές-ντάκο), ξερούς καρπούς, ρακί, κονιάκ, πορτοκαλάδες κλπ .

Την Κυριακή 22 Μαϊου (της Σαμαρείτιδος) πραγματοποιήθηκε Λειτουργία στο εκκλησάκι και ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών προσέφερε ξανά καφέ, μεζέδες, γλυκά κλπ. 

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση, καθώς ο καιρός είναι πλέον καλοκαιρινός και η πανοραμική θέα του χωριού μας από την Αγία Φωτεινή ήταν πανέμορφη. Κατά την ανάβαση του βουνού, η μαγιάτικη μυρωδιά της ανθισμένη φασκομηλιάς και των άγριων λουλουδιών παράσερνε τους πιστούς. Ενώ μετά την λειτουργία, στην κατάβαση προς το χωριό όλοι έκοβαν και κράταγαν μυρωδάτη φρέσκια ρίγανη για τα σπίτια τους .
   


 copyright φωτογραφιών : Μανόλης Πεδιαδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου