Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΑΣΧΑ 2011 ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ

Αγαπητοί συγχωριανοί, 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε σας και τις οικογένειές σας.
σήμερα σας παραθέτω κάποιες φωτογραφίες που μας έστειλε ο σύντεκνος Μανόλης Πεδιαδίτης από την Μεγάλη Παρασκευή (με την περιφορά του όμορφου επιταφίου μας στα δρομάκια του χωριού μας) και το Μεγάλο Σάββατο (από την Αναστάση) στην Αγία Μαρίνα και με τις εκδηλώσεις που έκανε ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών, με την διάθεση κεριών και καλαθιών με αυγά, καλιτσούνια και τσουρέκια σε όλους τους χωριανούς. 

Το παρακάτω άρθρο είναι από την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ (27/4/2011) :

"Τη Μεγάλη Παρασκευή οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας στις Λίμνες χτυπούσαν πένθιμα από το πρωί. Με κατάνυξη οι κάτοικοι του χωριού αλλά και πολλοί επισκέπτες παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία, την αποκαθήλωση του Ιησού και την ταφή του στον Επιτάφιο, που τον είχαν στολίσει αποβραδίς με πολύχρωμα λουλούδια, ο Μορφωτικός Σύλλογος Λιμνών και οι γυναίκες του χωριού. Ακολούθησε λαϊκό προσκύνημα.
Κατά τη βραδινή ακολουθία ψάλθηκαν από τους ψάλτες και τους πιστούς τα Εγκώμια και οι θρηνητικοί ύμνοι για το νεκρό Χριστό ενώ πλήθος κόσμου συμμετείχε στην περιφορά του Επιταφίου στα γραφικά σοκάκια των Λιμνών.
Στη Θεία Λειτουργία της Αποκαθήλωσης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Αφορδακός και κ. Μανόλης Αικατερινάκης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λιμνών κ. Ζαχαρούλα Λεμπιδάκη, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιμνών κ. Νεκτάριος Τσιχλής καθώς και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Μορφωτικού Συλλόγου Λιμνών."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου