Καλώς ήλθατε στις ΛΙΜΝΕΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ... Αυτό το blog αποτελεί το "ψηφιακό κέντρο" όλων των ΛΙΜΝΙΩΤΩΝ εντός και εκτός Ελλάδος ... Σύντεκνοι, εγγραφείτε σαν αναγνώστες μας και ενδυναμώσετε την διαδικτυακή κοινότητα των Λιμνών.


Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (καλή ιδέα !!!)




Πως θα ήταν άραγε οι ολυμπιακοί αγώνες άμα γινόταν στην Κρήτη; Ποια θα ήταν τα αγωνίσματα που θα έθεταν οι σύντεκνοι και σε ποια θα διέπρεπαν τα παλικάρια μας ; To παρακάτω χιουμοριστικό άρθρο σας λύνει όλες τις απορίες. (καλοπροαίρετα για όλη την κουζουλάδα που σέρνουμε εμείς οι Κρητικοί !!!)


Σκοποβολή επί πινακίδος : κανόνες είναι απλοί. Μέσα από ημι-φορτηγό αυτοκίνητο 4Χ4 εν κινήσει πρέπει να πετύχεις την πινακίδα στην είσοδο του χωριού. Το άθλημα διεξάγεται σε ανοικτό χώρο (δεν απαιτούνται εγκαταστάσεις). Ο αγώνας θα γίνεται σε τρεις γύρους. Στον πρώτο γύρο ο αθλητής οφείλει να πετύχει την πινακίδα με δύο βολές ενώ περνάει από δίπλα με ταχύτητα 70 χλμ./ώρα σπινάροντας. Ο θόρυβος από τα λάστιχα πρέπει να επικαλύπτει το θόρυβο από τους πυροβολισμούς. Όσοι αθλητές περάσουν στον επόμενο γύρο, καλούνται να επιτύχουν την πινακίδα από απόσταση πεντακοσίων μέτρων ενώ το 4Χ4 θα εκτελεί διπλό τετακέ. Σ’ αυτή την περίπτωση ο θόρυβος από τα λάστιχα πρέπει να ακούγεται από το σημείο που βρίσκεται η πινακίδα. Στον τελικό γύρο δοκιμάζεται και η καλλιτεχνική δημιουργικότητα των αθλητών. Εκτός από το ότι πρέπει να πετύχουν την πινακίδα μέσα από το 4Χ4 πρέπει να γράψουν πάνω στην πινακίδα με σφαίρες τη φράση «μη πυροβολείτε ασκόπως», ενώ από το κασετόφωνο του αυτοκινήτου θα ακούγονται σκυλάδικα στη διαπασών τα οποία οφείλουν να επικαλύπτουν το θόρυβο από τους πυροβολισμούς! Τα ορθογραφικά λάθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών (κάτι σαν το πόιντ σύστεμ.)
Απαγορεύεται: Να πυροβολείτε ασκόπως, να κάψετε τα ηχεία του αυτοκινήτου, να προκαλείτε ηχορύπανση.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Καραμπίνα επαναληπτική, κεφαλομάντηλο (για το εφέ), φορτηγάκι 4Χ4 (διπλοκάμπινο, φιμέ τζάμια), στιβάνι και μούσι. 
Δίπλωμα οδήγησης δεν θεωρείται απαραίτητο. 


ΚΡΗΤΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
 Το κλέψιμον της Αίγας: Ακούγεται απλό κι όμως δεν είναι! Γιατί, σκοπός του αγωνίσματος δεν είναι μόνο να κλέψεις μιαν οποιαδήποτε αίγα, από ένα οποιοδήποτε στάβλο. Η αίγα θα είναι ελεύθερη σε κακοτράχαλο σημείο, το οποίο θα περιφρουρείται από τα ΕΚΑΜ. Θα πρέπει να ξεγελάσεις τα ΕΚΑΜ, να κυνηγήσεις την αίγα, να τη σφάξεις και να πουλήσεις το κρέας για αρνάκι γάλακτος. Όσο πιο ακριβά τα πουλήσεις τόσους περισσότερους πόντους θα πάρεις. Αν δεν καταφέρεις να την πουλήσεις οφείλεις να τη φας μόνος σου, αλλά καλύτερα να ξεχάσεις το χρυσό μετάλλιο. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να την κρατήσεις και να πίνεις το γάλα της. Αν παρόλα αυτά καταφέρεις τα προηγούμενα θα πρέπει και να ξεγελάσεις τους «καλοθελητές» που θα θέλουν να σε καταδώσουν. (Το άθλημα του «ρουφιανεύειν» θεωρείται πλέον εθνικό σπορ, γι’ αυτό και δεν θα προταθεί εδώ).
Απαγορεύεται: Η δωροδοκία και η χρήση 4Χ4!
Απαραίτητος εξοπλισμός: Σκοινί, στιβάνι (κλασικά), κεφαλομάντηλο (σήμα κατατεθέν) και μαγκούρα.

 














  Η Ρακοποσία: Απλό άθλημα μεν, απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες δε! Σκοπός είναι η κατανάλωση της μεγαλύτερης ποσότητας ρακί στο μικρότερο χρονικό διάστημα. Έπειτα ο αθλητής πρέπει να τραγουδήσει ένα ριζίτικο κάνοντας όσο το δυνατόν τα λιγότερα λάθη και να ισορροπήσει πάνω σε ένα χαράκι κρατώντας σε κάθε χέρι από ένα γουλίδι οφτό κριάς. Έπειτα πρέπει να φάει όλο το κρέας και να πιει και μια ρακί για να χωνέψει.
Εδώ ίσως να έχουμε και ιδιαίτερα άξιους αντιπάλους από συγκεκριμένες χώρες: Σκοτσέζους, Ιρλανδούς και γενικώς Βρετανούς. Μπορούν να πιουν τα πάντα και σε απίστευτες ποσότητες. Ύποπτοι επίσης θεωρούνται οι Μυτιληνιοί οι οποίοι ίσως προσπαθήσουν να ξεγελάσουν την επιτροπή πίνοντας ούζο αντί για ρακί. Όλοι όμως αυτοί θα την πατήσουν στο ριζίτικο!
Απαγορεύεται: Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος!
Απαραίτητος εξοπλισμός: Ποτήρι ρακής, κουβάς (για ευνόητους λόγους…)


Ο Μπουμπουριστός Χοχλιός: Εδώ θα τους αιφνιδιάσουμε όλους. Γιατί ενώ θα ετοιμάζονται για το άθλημα βλέποντας κάθε μέρα την εκπομπή της κυρίας Βέφας Αλεξιάδου προσπαθώντας να δούνε πώς ακριβώς γίνεται αυτό το δύσκολο φαγητό, ο νικητής δεν θα είναι αυτός που θα φτιάξει τους καλύτερους μπουμπουριστούς χοχλιούς, ούτε αυτός που θα φάει τους περισσότερους.Όχι. Πρόκειται για ένα καθαρά καινούργιο άθλημα το οποίο βασίζεται στον γνωστό μας από το Μινωικά χρόνια Λαβύρινθο. Σε έναν Λαβύρινθο λοιπόν ο οποίος θα έχει το σχήμα του μπουμπουριστού χοχλιού ο αθλητής θα πρέπει να φτάσει μέχρι το κέντρο όπου θα αντιμετωπίσει το γνωστό «Μινώταυρο της Γραφειοκρατίας» καλούμενος να συμπληρώσει μέσα σε δέκα λεπτά τέσσερις αιτήσεις και να συλλέξει τις απαραίτητες υπογραφές από τους τέσσερις τμηματάρχες που θα βρίσκονται σε άλλα σημεία του λαβυρίνθου! Εδώ κερδίζει ο πιο γρήγορος ενώ η δωροδοκία θεωρείται εκ των ουκ άνευ! 
Απαγορεύεται: Η χρήση βύσματος (κοινώς μέσου).
Απαραίτητος εξοπλισμός: Μίτος (της Αριάδνης ή οποιασδήποτε άλλης δεχτεί να σας δανείσει το δικό της), στυλό (για τη συμπλήρωση των αιτήσεων).

 ΚΡΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ




Πηγή: Περιοδικό Στιγμές  
(http://stigmes.gr/pageflip/stigmes72)


Δείτε τώρα ένα  video που επεξηγεί τα ανωτέρω αθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου